EVO KOLIKO GODINA IMA MAJA VOLK: Pašćete u nesvest od OVE BROJKE!
Maja Volk, Foto: Printscreen/Instagram/majazmaja59

ŠOK

EVO KOLIKO GODINA IMA MAJA VOLK: Pašćete u nesvest od OVE BROJKE!

Kao stipendista francuske vlade, započela je postdiplomske studije na Novoj Sorboni u Parizu, a završila ih na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu

Objavljeno:

Maja Volk je srpski scenarista, pisac, fado muzičar, doktor nauka, univerzitetski profesor i jutjuberka. Ćerka je dr Petra Volka, filmskog i pozorišnog kritičara i Mirjane Kodžić, glumice.

Završila je srednju muzičku školu „Josip Slavenski“, odsek za klasičnu gitaru i diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Uporedo sa studijama dramaturgije, studirala je engleski i španski jezik na Filološkom fakultetu.

Maja Volk
foto: Marina Lopičić

Kao stipendista francuske vlade, započela je postdiplomske studije na Novoj Sorboni u Parizu, a završila ih na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je magistrirala tezom „Drame Žan-Pol Sartra na jugoslovenskim scenama“.

Njena knjiga „Dramaturgija modernog američkog filma od 1970-1990“, u izdanju Instituta za film 1995. godine, ujedno je i njen drugi doktorat iz oblasti filmologije.

Maja Volk
foto: Printscreen/Twitter

Govori engleski, francuski, španski, italijanski i portugalski jezik, a peva i na japanskom, kineskom, hebrejskom, jidišu, arapskom, katalonskom, gejliku...

Maja Volk je rođena 30. januara 1959. godine u Beogradu, što znači da ima 63 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.