ORIGINALNI RECEPT ZA TURSKI SIMITI, ĐEVREK kao sa ulica Istanbula: Napravite ga SAMI KOD KUĆE
Turski đevrek, Foto: Cooliarka

PREUKUSAN JE

ORIGINALNI RECEPT ZA TURSKI SIMITI, ĐEVREK kao sa ulica Istanbula: Napravite ga SAMI KOD KUĆE

Napravite kod kuće ovaj đevrek

Objavljeno: 10:12h

Sigurno ste videli u filmovima i serija kako Turci jedu đevrek, sada ga možete napraviti kod kuće. Ako žele malo jači obrok možete ga jesti uz jaja, meso u principu uz bilo šta što volite.

Sastojci

1 casa = 250 ml.

3 case brasno

1 kasicica soli

1 pak. suvi kvasac ili 20gr. svezi

1/3 case ulje

1 casa voda

4 kasike molasses ( melasa ) pomesana sa pola case voda

susam

Priprema

1.

U duboku posudu stavite brasno, napravite u sredini udubljenje i dodajte kvasac, sol i ulje i polako dodavajuci vodu zamesite testo.

Ako koristite svezi kvasac, treba da se rastvori sa malo vode ( od kolicine potrebne za recept) i prstohvat secera i da se ostavi da nadodje.

2.

Ostavite testo da odmara jedan sat.

Kad je naraslo, malo ga razmesite na pobrasnjeni stol i podelite na 6 jednakva dela.

Od svakog dela napravite lopticu i onda zarolajte je u tanak valjak. Uhvatite krajeve ( savijeno na pola, dobivate dva valjaka ) i sa obe strane okretajte u suprotnom pravcu. Znaci taj kraj koji drzite desnom rukom okretajte na desno a levom rukom, na levo. Uhvatite krajeve, pritisnite ih da se zalepe

(da se dobije oblik vencica) i malo prstima zarolajte samo tamo gde se krajevi spajaju.

3.

U duboki tanjir stavimo mesavinu melase i vode a u drugi tanjir susam.

Umocite simite prvo u melase pa u susam i stavljajte ih u pleh oblozen sa pek papirom.

Ostavite da odmaraju jedan sat.

Zagrejte pećnicu na 220 stepeni i pecite simite 25 minuta.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.