OVO JE PRAVO IME DRAGANA NIKOLIĆA! Niko nije slutio, NEVEROVATNO
Dragan Nikolić, Foto: Dragan Kadić

da li ste znali?

OVO JE PRAVO IME DRAGANA NIKOLIĆA! Niko nije slutio, NEVEROVATNO

Gaga Nikolić je prvi glumac s ovih prostora koji je dobio angažman u pozorištu Sare Bernar u Parizu, a ono što se malo zna jeste da je Veliki Gaga bio i veliki tremaroš

Objavljeno:

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca svih vremena sa naših prostora, zasigurno je Dragan Gaga Nikolić. Ostavio je traga u srpskoj kinematografiji, a uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri, pamtiće mnogi naraštaji.

Gaga Nikolić je prvi glumac s ovih prostora koji je dobio angažman u pozorištu Sare Bernar u Parizu, a ono što se malo zna jeste da je Veliki Gaga bio i veliki tremaroš.

Naime, kako kažu njegovi sradnici, samo u pozorištu, a to objašnjavaju njegovim odnosom prema ulozi, pozorišnoj sceni i prema publici. Gaga je imao i svoj ritual pred svaku predstavu, dva viskija pre nego što izađe na scenu:

– U danu kada igram, za mene predstava počinje čim se probudim. Nikad pijan nisam izašao na scenu, ali pre predstave popijem dva viskija. Opuštanja il’ pobede radi. Kad me jednom Mira Trailović uhvatila s čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi – rekao je jednom prilikom glumac.

Dragan Nikolić
foto: Printscreen

Ono što retko ko zna, jeste da Draganu Gagi Nikoliću, to nije pravo ime. Glumčevo pravo ime jeste Dragoslav Nikolić, a do čuvenog i svuda priznatog ”Dragan” došlo je zbog jednog nesporazuma.

Milena Dravić, Dragan Nikolić
foto: Print Screen Youtube

Ipak, Dragan ili Dragoslav, Gagu će svi pamtiti kao najvećeg i najvoljenijeg glumca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.