OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA ITALIJANSKI SPECIJALITET: Sočni KANELONI sa MLEVENIM MESOM, ovaj SOS JE PREUKUSAN
Kaneloni, Foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

ZA RUČAK

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA ITALIJANSKI SPECIJALITET: Sočni KANELONI sa MLEVENIM MESOM, ovaj SOS JE PREUKUSAN

Služite uz sezonsku salatu

Objavljeno:

Italijanski specijaliteti odavno su postali popularni na našim prostorima. Pice, paste i špagete čest su izbor domaćica u Srbiji, baš kao i kaneloni koji, istina, iziskuju malčice više vremena za pripremu, ali su izuzetno ukusni i zasitni.

Sastojci:

250 gr kanelona

500 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

1 / 6 Foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

100 ml paradajz pirea

litar mleka

6 kašika brašna

Kaneloni
foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

50 gr maslaca

malo ulja

100 gr kačkavalja

so, biber, suvi biljni začin, muskatni orah

Kaneloni
foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

Priprema:

Očistite i iseckajte crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja tako da postane staklast. Potom dodajte meso i paradajz pire, pa nastavite da dinstate dok meso ne pobeli, a paradajz pire se ne ukrčka. Sipajte biber, so i malo biljnog začina, sve dobro izmeštajte i ostavite sa strane da se prohladi.

Kaneloni
foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

Kanelone spustite u ključalu vodu i kuvajte ih pet minuta, pa ih izvadite, ocedite i ostavite da se prohlade.

U šerpicu stavite 50 grama maslaca, pa kad se rastopi dodajte brašno i malo ga propržite. Potom sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Čim skinete bešamel sa ringle, dodajte malo muskatnog oraščića koji ste prethodno izrendali i malo mlevenog crnog bibera zarad lepšeg ukusa.

Kaneloni
foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

U vatrostalnu posudu sipajte polovinu bešamela, pa naređajte kanelone koje ste prethodno napunili smesom od mlevenog mesa. Preko kanelona prelijte ostatak bešamela i stavite u rernu da se zapeče. Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, sipajte odozgo izrendani kačkavalj, pa vratite još par minuta da se kačkavalj rastopi.

Kaneloni
foto: Printsceen/Youtube/ Dragana Nikitovic

Služite uz sezonsku salatu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.