NIŠTA LEPŠE
NAPRAVITE PEKMEZ OD KAJSIJA PO NARODNOM RECEPTU: Samo NAŠE BAKE znaju kako da VAM USPE
Nema dobrih domaćih krofni, ni palačinki bez pravog, ručno pravljenog džema od kajsija po tradicionalnim receptima koji smo nasledili od naših baka..
Jul i avgust mirišu na džemove koje su naše bake i majke pripremale....
Nema dobrih domaćih krofni, ni palačinki bez pravog, ručno pravljenog džema od kajsija po tradicionalnim receptima koji smo nasledili od naših baka...
Sastojci:
1600 grama kajsija 1 kesica gustina (fiksera za džemove) 700 grama šećera
Kajsije operite, izvadite koštice i isecite na polovine ili kockice. Fiksator za džemove promešajte sa šećerom, potom dodajte u voće i dobro promešajte. Možete ih izgnječiti rukama, kako bi kajsije opustile sok koji je neophodan za kuvanje.
Voćnu masu uz stalno mešanje zakuvajte na jakoj vatri.
Dok kuvate, skidajte penu i odmah potom sipajte u teglice. Zatvorite ih poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu. Proces kuvanja džema traje oko 40 minuta.
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!