OVO JE PRAVO POREKLO GOCE TRŽAN: Javnost će ostati u ČUDU posle OVE ISTINE
Goca Tržan, Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

otkrijte

OVO JE PRAVO POREKLO GOCE TRŽAN: Javnost će ostati u ČUDU posle OVE ISTINE

Prvi samostalni album je izdala 1999. godine pod naslovom „U niskom letu“

Objavljeno:

Goca Tržan je slovenačko-srpska pevačica.

Pohađala je u osnovnu školu „25. maj“ na Novom Beogradu (danas „Duško Radović“). Završila je Desetu beogradsku gimnaziju. Nakon gimnazije upisala je Poljoprivredni fakultet u Beogradu, odsek stočarstvo, gde je stigla do druge godine, kada je prekinula studije i počela da se bavi muzikom. U to vreme je nastupala u amaterskoj predstavi „Ero s onoga sveta“ na sceni Đuro Salaj.

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

Tokom 1994. godine pevala je u grupi Distorzija. Na snimanju predstave „Kosa“ upoznala je Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, producente grupe Tapiri, koji su je pozvali da bude njihova pevačica. Zajedno sa Ivanom Pavlović pevala je prateće vokale što se svidelo tadašnjem menadžeru grupe Ganetu Pecikozi, što je dovelo do nastanka grupe Tap 011.

Nakon odlaska iz grupe, nastavila je samostalnu karijeru. Prvi samostalni album je izdala 1999. godine pod naslovom „U niskom letu“. Album je izdat za izdavačku kuću PGP RTS.

Od 2007. do 2011. godine bila je u braku sa Ivanom Marinkovićem sa kojim ima ćerku Lenu.

Goca Tržan
foto: © ATA Images

Drugi album „Želim da se promenim“ je izdat 2001. godine za Siti rekords. Na tom albumu se nalazi pesma „1200 milja“, na kojoj gostuje Toše Proeski.

Treći album „Peta strana sveta“ izdat je 2002. godine za DMD Sound, a četvrti album, „Otrov u čaj“ 2004. godine. Peti po redu album „Plavi ram“ izdaje 2008. godine, a maksi singl pod nazivom „Mastilo“ početkom 2010.

Svoj prvi solistički koncert održala je 10. marta 2009. godine u Sava centru, nakon petnaest godina rada.

Goca Tržan
foto: Marina Lopičić

Goca je poznata po učešću na nekoliko festivala i za sebe je više puta rekla da je večiti festivalski gubitnik, ali da njene pesme nakon festivala postaju hitovi. Godine 2004, na festivalu Sunčane skale, predstavila se pesmom „Haljina“, koja joj je donela drugo mesto na tabeli, ali prvo mesto na svim top-listama, potom je 2005. mnoge šokirala pesmom i provokativnim nastupom na Radijskom festivalu na kom je izvodila pesmu „Hormoni“, da bi 2006. na istom festivalu odnela treće mesto sa pesmom „Hotel“.

Aprila 2012. na Grand festivalu osvaja treću nagradu koju deli sa mladim kolegom Stefanom Petrušićem s kojim je izvela duetsku pesmu „U tebe me ne diraj“.

Goca Tržan
foto: Ana Paunković

Godine 2014, takmičila se na Pink music fest-u sa pesmom „Gluve usne“. Iste godine je snimila i spot za spomenutu pesmu.

Iako je na prijemnom ispitu na FDU ušla u uži izbor, glumu nije uspela da upiše. Tokom karijere televizijski i filmski reditelji ukazali su joj poverenje i dodelili joj uloge u TV filmu „U ordinaciji“, u filmu „Sve je za ljude“, zatim u filmu „Balkanski sindrom“, a najveći glumački uspeh Goca je postigla ulogom Jorgovanke u TV seriji „Selo gori, a baba se češlja“.

Goca Tržan
foto: Dragan Kadić

Rođena je 8. jula 1974.godine u Beogradu, kao prvo dete majke Rosande i oca Antona, koji je poreklom Slovenac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.