KREMPITA KAKVU DO SADA NISTE JELI: Rapsodija ukusa u slojevima
Foto: Ukus Beograda

Preukusno

KREMPITA KAKVU DO SADA NISTE JELI: Rapsodija ukusa u slojevima

Topi se u ustima

Objavljeno:

Ako ste ljubitelj krempite, onda probajte lažnu koja se pravi u slojevima. Slojevita poslastica je mnogima bolja nego originalna

Sastojci: Za krem:

2 jajeta 150 g šećera 20 g vanilin šećera 60 g kukuruznog skroba 160 g putera i 500ml mleka

Za kore:

3-4 jajeta 100 ml mleka 100 ml vode 120 g brašna 80 g putera 1 kašičica soli 1 kašičica šećera

Još:

listići badema i šećer u prahu

Priprema krema:

Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.

Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.

U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući.

Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.

Kore:

Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.

Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.

Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.

Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30x40 cm u tankom sloju.

Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta.

Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.

Treba da imate ukupno osam kora.Svaku koru premažite kremom i onda stavite da se poslastica hladi sat vremena i poslastica je spremna.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.