TURSKI KUNEFE ZA KOJIM SRBI GUBE GLAVU: Sa lakoćom se sprema, a UKUS ne možete ni ZAMISLITI (RECEPT)
Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

PREUKUSAN JE

TURSKI KUNEFE ZA KOJIM SRBI GUBE GLAVU: Sa lakoćom se sprema, a UKUS ne možete ni ZAMISLITI (RECEPT)

Sjajan recept

Objavljeno: 16:12h

Ovo je sjajan recept za turski kunefe, oduševićete svoje goste.

Sastojci

šećer - 450 g

voda - 350 ml

sok od limuna - 3 kašike

kadaif - 400 g, sirov

mocarela - 400 g, sir

maslac - 200 g

pistaći - istucani, za posipanje

Priprema

Šećer i voda se stavljaju da vru dok se ne pretvore u sirup.

Dodaje se sok od limuna i posuda se sklanja sa vatre. Ostavlja se da se ohladi.

Kadaif se podeli na niti, a sir se iskida.

Maslac se istopi u maloj posudi za pečenje, stavlja se pola kadaifa, raspoređuje se sir i pokriva se preostalim kadaifom.

Turski desert se peče oko 30 minuta na 170 stepen, dok ne postane zlatasto braon.

Izvadi se i preliva se hladnim sirupom.

Poklapa se nekoliko minuta i posipa se istucanim pistaćima.

Desert turski kadaif se servira vruć da bi sir bio rastopljen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.