PREUKUSAN JE
TURSKI KUNEFE ZA KOJIM SRBI GUBE GLAVU: Sa lakoćom se sprema, a UKUS ne možete ni ZAMISLITI (RECEPT)
Sjajan recept
Ovo je sjajan recept za turski kunefe, oduševićete svoje goste.
Sastojci
šećer - 450 g
voda - 350 ml
sok od limuna - 3 kašike
kadaif - 400 g, sirov
mocarela - 400 g, sir
maslac - 200 g
pistaći - istucani, za posipanje
Priprema
Šećer i voda se stavljaju da vru dok se ne pretvore u sirup.
Dodaje se sok od limuna i posuda se sklanja sa vatre. Ostavlja se da se ohladi.
Kadaif se podeli na niti, a sir se iskida.
Maslac se istopi u maloj posudi za pečenje, stavlja se pola kadaifa, raspoređuje se sir i pokriva se preostalim kadaifom.
Turski desert se peče oko 30 minuta na 170 stepen, dok ne postane zlatasto braon.
Izvadi se i preliva se hladnim sirupom.
Poklapa se nekoliko minuta i posipa se istucanim pistaćima.
Desert turski kadaif se servira vruć da bi sir bio rastopljen.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!