NAJBOLJI RECEPT ZA TRILEĆE: Kolač gotov za par minuta, LAGAN je i TOPI SE U USTIMA (RECEPT)
Trileće, Foto: Coolinarka

PREUKUSAN

NAJBOLJI RECEPT ZA TRILEĆE: Kolač gotov za par minuta, LAGAN je i TOPI SE U USTIMA (RECEPT)

Savršen za leto

Objavljeno: 18:22h

Donosimo vam recept za trileće, kolač koji je definitivno osvojio srca svih domaćica.

Sastojci

ZA PANDISPAN

6 jaja

100 gr šećera

200 gr brašna

pola peciva

1 vanilin šećer

ZA PRELIV PANDISPANA

400 ml slatke pavlake

300 ml condenziranoga mleka

800 ml obicnoga mleka

ZA PREMAZIVANJE

300 gr karamel krema

Priprema

1.

Umutiti belanca pa postepeno dodavati šećer i vanilin sećer..Kada su dobro umućena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brašno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte..

Zapečena boranija, Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

2.

Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peći oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandišpan naopačke okrenut (onaj deo sto je bio gore sad ide dole)..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo.. Pustite malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom.. Dobro ohladite i uživajte u ovome predivnom kolaču..

3.

Napomena: za ovaj kolač je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on ključni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20x30..

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.