za ručak
LOVAČKE ŠNICLE U OVAKVOM SAFTU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Meso se RASPADA U USTIMA zbog 1 NAMIRNICE (RECEPT)
Šnicle služite uz pire krompir i sezonsku salatu
Domaćice znaju koliko je teško napraviti meko i sočno meso, a posebno kada je u pitanju juneće. Međutim, s ovim receptom za lovačke šnicle nećete pogrešiti, jer ćete uvek dobiti jelo koje će probuditi sva vaša čula.
Prave se veoma lako i uspeće vam baš svaki put, a toliko su ukusne da će sa trpeze nestati za tren oka.
Sastojci:
500 g junećeg mesa
100 g brašna
2 kašike začinske paprike
ulje za prženje
2 čena belog luka
so, biber
lovorov list
začini po ukusu
Priprema:
Junetinu isecite na šnicle, pa istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte šnicle.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa spuštajte meso da se prži.
Posudu za pečenje nauljite, pa naređajte polovinu isprženog mesa.
Preko šnicli pospite malo brašna koje je pomešano za začinskom paprikom. Beli luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.
Isto uradite i kada poređajte drugu polovinu mesa, pa dodajte i lovorov list.
Nalijte vodom da meso ogrezne.
Posudu sa šniclama stavite na ringlu i kuvajte dok se tečnost ne ukrčka.
Kada su šnicle skuvane, zapecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Šnicle služite uz pire krompir i sezonsku salatu.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!