PREUKUSNO
SAMO NAŠE BAKE NA OVAJ NAČIN PUNE PAPRIKE: 1 vrsta DIMNJENOG MESA daje PIKANTNIJI UKUS, zapišite RECEPT (VIDEO)
Pokriti folijom, a pred kraj otkriti da porumene
Napravite papriku sa prženom dimnjenom slaninom po bakinom receptu.
Potrebno je:
Paprike babure
600 gr mlevenog mesa
150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
1 glavica crnog luka
2-4 čena belog luka
1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
50 gr. opranog pirinča obarenog
2 jaje
crvena mlevena paprika
ml. biber
soli ..ulje
1 kašika brašna
200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk Dodati seckan beli luk. Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost.
Dodati obaren pirinač mlevenu papriku. posoliti i pobiberiti, ubaciti jaja sve izjednačiti.
Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u plepodmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sda paprikom.
Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min. Pokriti folijom, a pred kraj otkriti da porumene.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!