PREUKUSNA JE
OVO JE ORIGINALNI RECEEPT ZA ČOKO MOKO TORTU: Srpkinje OVAKO će biti gotova za 15 MINUTA, zbog 1 SASTOJKA JE SOČNA
Crno-bela poslastica: Jednostavna i brza čoko moko torta sa kupovnim korama
Ova torta se tako jednostavno pravi, a ne trebaju vam ni rerna ni šporet. Zato ako želite brz i ukusan dezert obavezno isprobajte.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih čoko kora (tamne kore)
450 ml čokoladnog mleka
Prvi fil:
300 g mlevene plazme
700 g kisele pavlake
200 g šećera u prahu
Drugi fil:
500 g šlag krema
550 ml kisele vode
Dekoracija:
100 g crne čokolade
Priprema:
Za prvi fil: U posudu sipajte mlevenu plazmu, šećer u prahu i kiselu pavlaku, pa dobro sjedinite.
Za drugi fil: Umutite šlag sa kiselom vodom u čvrstu smesu.
Prvi fil podelite na dva dela, za prvu i drugu koricu, a drugi fil podelite na tri dela za prvu, drugu koricu i treći deo fila za treću koricu odnosno glazuru.
Postavite na poslužavniku prvu koru i izbockajte je čačkalicom, a onda natopite sa 150 ml čokoladnog mleka, nakon toga filujete sa prvim filom, i onda sa drugim. Ponovite isti postupak i sa drugom korom.
Na treću koru stavite samo šlag za glazuru.
Savet:
Preko šlaga možete dekorativno da poprskate crnom otopljenoj na pari čokodaom ili istu da izrendate preko šlaga.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!