ništa lepše
OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA SATARAŠ: Naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK posebnu AROMU, morate da DODATE TO
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan
Mislimo da ćete se složiti da ne postoji savršenije letnje jelo.
Sataraš je jelo od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. U zavisnosti od kraja u kom se priprema zove se još i bećarac ili bećar-paprikaš. Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan.
Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje. Od začina se dodaje so, a po želji biber i origano. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.
Sastojci:
1 crni luk
1 paradajz
2 paprike
3 jajeta
so, biber
ulje za prženje
Priprema:
Isecite luk sitno i propržite na ulju. Potom dodajte papriku seckanu na kockice, pa kad ona omekša dodajte iseckan paradajz. Krčkajte par minuta dodajte umućena jaja i začinite. Gotovo je kad se jaja isprže.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!