OVAKO SE SPREMAJU SARMICE OD ZELJA NA STARINSKI NAČIN: Baka OTKRILA sastojak KOJI MENJA MESO, recept ZAPIŠITE ODMAH
Sarmice od zelja, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

za leto

OVAKO SE SPREMAJU SARMICE OD ZELJA NA STARINSKI NAČIN: Baka OTKRILA sastojak KOJI MENJA MESO, recept ZAPIŠITE ODMAH

Staviti u rernu na 220 stepeni 20 minuta da se zašeče

Objavljeno:

Sarmice od zelja imaju specifičnu, nenametljivu a neodoljivu aromu, u čemu ima mnogo posebnosti.

Potrebno je:

1 veća veza mladog zelja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

veza mladog crnog i belog luka

2 rendane šargarepe

1 lonče od 100 gr pirinca

ulje, ml. paprika

začin suvi ili so

Sarmice od zelja
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ml. biber

200 ml kuvanog maradajza

1 kašičica brašna

1 l vode 1 kašičica sirećeta

Priprema:

Iseckati crni i beli luk, a šargarepu izrendati i sve propržiti. Ubaciti začin, so, mleven biber i mlevenu papriku i sve izjednačiti.

Zelje oprati i očistiti peteljke i iseći deblji deo. U 1 l vode dodati 1 kašičicu sirećeta i malo soli, pa svaki list kratko provući kroz ključalu vodu. Pirinač obariti u vodi pa procediti.

Sarmice od zelja
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

U pirinač ubaciti spremljen prženi luk i šargarepu i sve izjednačiti. Na dasku raširiti list zelja, sipati punu kašičicu nadeva, saviti ivice i uvjati sarmice.

Tepsiju podmazati, redjati u pleh. U šerpu sipati paradajz, pa dodati 100 ml vode i 2 kašike maslinovog ulja..

Ubaciti 1 kašičicu brašna izmešati žicom i preliti sarmice. Staviti u rernu na 220 stepeni 20 minuta da se zašeče.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.