NAPRAVITE TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA DRUGAČIJI NAČIN: Sarma će biti GOTOVA za SAT VREMENA, 1 VRSTA MESA JE ČUDO
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

recept

NAPRAVITE TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA DRUGAČIJI NAČIN: Sarma će biti GOTOVA za SAT VREMENA, 1 VRSTA MESA JE ČUDO

Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode sve zajedno kuvati 1,5 sati na laganoj vatri

Objavljeno:

Ovakvu sarmu kad jednom probate pravićete je uvek

Sastojci:

700 g svinjskog mlevenoga mesa (od plećke)

1 glavica kiselog kupusa

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

100 g slanine

100 g pirinča

pola glavice luka

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

2 režnja belog luka

1 žličica crvene paprike u prahu

1 lovorov list

So i biber po želji

Priprema:

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Odvojiti listove od glavice i izrezati koren na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli.

Luk sitno iseckati, slaninu izrezati na male kockice. Luk prodinstati na malo ulja. U mleveno meso dodati so, biber, crvenu papriku, dinstani luk, slaninu izrezanu na kockice i rižu te dobro promešati, a po potrebi dodati malo vode.

U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.

Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode sve zajedno kuvati 1,5 sati na laganoj vatri.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.