ZABORAVITE NA JAJA, TAJNA POHOVANJA KRIJE SE U 1 TEČNOM SASTOJKU: Belo meso ĆE SE RASPADATI, nema LAGANIJEG RUČKA
Belo meso, Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

za vrućine

ZABORAVITE NA JAJA, TAJNA POHOVANJA KRIJE SE U 1 TEČNOM SASTOJKU: Belo meso ĆE SE RASPADATI, nema LAGANIJEG RUČKA

Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom

Objavljeno:

Pohovano belo meso je oduvek omiljeno svima, a sada napravite još sočnije i ukusnije.

Jedan dan vikenda je uvek rezervisan za pohovano belo meso i krompir, bilo pečeni ili pire. Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Slobodno izbacite jaja iz smese za poh, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu i čini meso mekanim i sočnim.

Sastojci:

500 g belog mesa

150 g putera

Belo meso
foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

150 g čedar sira

20 g mirođije

200 g brašna

250 ml piva

150 g prezli

Belo meso
foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temeprature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prastima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvotite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Belo meso
foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.

Belo meso
foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.