LETNJI PAPRIKAŠ OD POVRĆA ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Lagan, pravi ručak za VRELE DANE (RECEPT)
Paprikaš, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

PRAVO JE VREME ZA NJEGA

LETNJI PAPRIKAŠ OD POVRĆA ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Lagan, pravi ručak za VRELE DANE (RECEPT)

Prdivan je lako se sprema

Objavljeno: 17:43h

Spremite specijalan ručak za vaše ukućanje, koji će poludeti za ovim paprikašem. Lako se pravi i isto tako je lagan i preukusan.

POTREBNI SASTOJCI

kobasica - 200 g, svinjska (sirova za kuvanje)

luk - 1 glavica

šargarepa - 1 komad, velika

paprike - 1 komad, crvena

paradajz - 1 komad

beli luk - 2 čena

bujon - 400 ml, pileći

sok od limuna - 1 supena kašika

tikvice - 1 komad

ulje - 2 supene kašike

so

biber

peršun - iseckan

Paprikaš
foto: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa

NAČIN PRIPREME

Isecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte.

Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Sipajte kobasicu i šargarepu i pržite 10 minuta, neprestano mešajte.

Dodajte iseckanu papriku, paradajz i beli luk. Kuvajte oko 5 minuta i dodajte bujon i sok od limuna.

Promešajte, ostavite jelo da provri, pokrijte i kuvajte oko 10 minuta. Onda dodajte iseckanu tikvicu i začinite solju i biberom.

Promešajte i kuvajte oko 15 minuta bez poklopca. Pospite iseckanim peršunom, skinite sa vatre i servirajte.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.