njamiiii
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA MUSAKU SA TIKVICAMA: Pre ubacivanja U RERNU domaćice, OVAJ PRELIV dodajte, TU JE TAJNA
Pripremljene kao pljeskavice, tikvice možete zamrznuti u paketićima i vaditi ih po potrebu u toku cele godine za pripremu ove musake
Tikvice su veoma zahvalne za pripremu, jer su brzo gotove, odličan su prilog i mogu se jesti i kao glavno jelo. Pored toga, mogu biti sastojak i u desertima, a mogu se konzumirati i sirove.
Jedan od omiljenih načina za njihovu pripremu jeste musaka sa tikvicama. Pripremljene kao pljeskavice, tikvice možete zamrznuti u paketićima i vaditi ih po potrebu u toku cele godine za pripremu ove musake.
Sastojci:
1 kg tikvica
2 jajeta
5-6 kašika brašna
1,5 kašičica soli
ulje za prženje
za musaku:
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
par kašika ulja
so, biber
2 jajeta
1 čaša kisele pavlake
150 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da ostoje nekoliko minuta da puste višak tečnosti. Iscediti ih, pa stavite u posudu i spojite sa brašnom i jajetom.
Zagrejati ulje, pa po kašiku smese spuštajte i pržite nekoliko minuta se jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Pržene polpete stavljati na papirni ubrus kako bi upile višak ulja.
Luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja i vode. Kada postane staklast, dodajte mleveno meso i začine prema ukusu. Mesto kratko ispržite i sklonite sa vatre.
Dno posude za pečenje podmažite, poređajte jedan red polpeta od tikvica, pa red mesa i tako dok imate materijala.
Jaja i pavlaku sjedinite, blago posolite i prelijte musaku.
Pecite musaku na 180 stepeni 20 minuta, pred kraj pečenja pospite rendanim kačkavaljem i još malo zapecite.
Poslužite uz sezonsku salatu.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!