PROFESIONALNI KUVARI VAM SAVETUJU KAKO DA PREPOZNATE LOŠE RESTORANE: 12 znakova da bežite!
Foto: Profimedia

odlična pomoć!

PROFESIONALNI KUVARI VAM SAVETUJU KAKO DA PREPOZNATE LOŠE RESTORANE: 12 znakova da bežite!

Ako osetite snažan miris morske hrane, to znači da ona nije sveža. Sveži morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s'vremenom, napisali su na Redditu.

Objavljeno: 14:33h

Nedavno je jedan korisnik na Redditu pitao kuvare kako se mogu prepoznati loši restorani, a ubrzo se na forumu javilo nekoliko kuvara koji su mu odgovorili kako se mogu prepoznati restorani za izbegavanje.

Ovo su njihovi saveti koji mogu i vama pomoći da se klonite loših mesta a i kako da prepoznate ona kvalitetnija.

  • Jedan od najvažnijih faktora jeste miris restorana. Ako osetite kiselkasti miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbegavajte restoran!'
  • Čini se nasumično ali, ako restoran ima akvarijum, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista.
  • Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju.
  • Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unapred kuvana ili podgejana. U svakom slučaju - nije sveža.
  • Tepih je loš znak. Smanjuje buku i klizavost, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam video u restoranima. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene.
  • Hleb je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu da naprave kvalitetan hleb, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuvar sa pola mozga ne štedi na kvalitetu hleba.
1 / 7 Foto: Profimedia
  • Ako osetite snažan miris morske hrane, to znači da nije sveža. Sveži morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom.
  • Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjirima – bežite!
  • Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negde sa "veličanstvenim pogledom", hrana je bila preskupa i loša''
  • Znate da ste u lošem restoranu ako vas niko ne pozdravi pri ulasku i izbegava da vas pogleda u oči.
  • Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je reč o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi.
  • Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo.

(Espreso/VečernjiList)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.