OD OVE HRANE HOLESTEROL NESTAJE KAO RUKOM ODNESEN: Ostaćete u blagom čudu
Foto: AP

povratite se na noge!

OD OVE HRANE HOLESTEROL NESTAJE KAO RUKOM ODNESEN: Ostaćete u blagom čudu

Povišen holesterol može da izazove brojne probleme i bolesti srca i krvnih sudova.

Objavljeno: 11:23h

Doktori objašnjavaju da postoji dobar i loš holesterol. Lošim se naziva LDL holesterol jer on prenosi 75 odsto masti (50 odsto holesterola) u krvi i glavni je nosač holesterola. HDL holesterol je "dobar" jer sadrži 50 odsto proteina i samo 20 odsto holesterola.

Naučnici preporučuju sledeće namirnice za koje su utvrdili da su dobre u smanjenju masnoća u krvi, a samim tim i holesterola:

Beli luk može za čak 11 odsto da smanji prisustvo holesterola ukoliko se koristi dnevno u vidu tableta. Takođe, jedan čen belog luka dnevno značajno pomaže u poboljšanju cirkulacije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Pasulj zbog svog bogatstva materija sa vlaknima može za mesec dana da smanji nivo holesterola čitavih 6 odsto.

Celer je dobar u smanjenju koncentracije lošeg holesterola jer deluje relaksirajuće na artetije i omogućava im da se šire.

Jabuke najbolje snižavaju holesterol i to čak za 38 odsto. Redovnim konzumiranjem svežih jabuka ili soka od njih može se postići dobar rezultat.

Obogatite svoju ishranu ovim namirnicama i rezultati će se poboljšati. Mnogo ljudi u svetu pati od povišenog holesterola, tako da nemojte očajavati i uradite sve što je do vas da dovedete nivo holesterola u normalnu kako biste bili zdraviji i kako biste bolje funkcionisali.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.