ŠTA JE TO BEJBI BOTOKS I ČEMU SLUŽI: Verovali ili ne, NJEGA NAJMLAĐE ubrizgavaju!
Foto: Profimedia

ovo sigurno niste znali!

ŠTA JE TO BEJBI BOTOKS I ČEMU SLUŽI: Verovali ili ne, NJEGA NAJMLAĐE ubrizgavaju!

Može li zaista sprečiti bore? Da li ste premladi za ovu proceduru? Evo šta bi sve trebalo da znate o „bejbi botoksu“.

Objavljeno:

Šta će nekom ko ima 20 godina ovo?

Ako ste oduvek voleli izgled glatke kože bez linija, ali nikada niste imali hrabrosti da postignete to sa injekcijama, tu je bejbi botoks. Tretman, koji za cilj ima osvežavanje tena kao i tradicionalni botoks, pruža prirodne rezultate i predstavlja blagi uvod u estetske korekcije ako ste novi u njima. Veliki razlog zašto se mnogi mladi odlučuju za proceduru? To je preventivna mera protiv bora.

Ali da li je bezbedno? I da li postoji minimalna starost koju stručnjaci preporučuju? Za koga je tačno, a za koga pogrešno?

Šta je bejbi botoks?

1 / 7 Foto: Profimedia

Brajan Hibler, sertifikovani dermatolog u Schweiger Dermatology Group u Njujorku, rekao je da je idealan kandidat za bejbi botoks pacijent od 20 do 30 godina bez statičkih linija na čelu ili glabelli (područje iznad obrva, inače poznati kao „jedanaestice“). „Statičke linije su one koje su prisutne u mirovanju, čak i bez kretanja“, primetio je Hibler. „Ako su linije prisutne dok lice miruje, to obično zahteva više jedinica da bi se smanjilo više pokreta mišića i sprečilo da se ove linije urezuju dublje. U ovom slučaju, tradicionalni tretman botoksa može biti u redu.“

Bejbi botoks navodno daje rezultate koji izgledaju prirodnije. Dok tradicionalni botoks može dati izgled „zamrznutog“ mišića, bejbi botoks daje izgled „omekšanog“ mišića. „Ovo je idealno za one koji nemaju značajne i vidljive posledice kretanja lica na svojoj koži i stoga im nije potrebno toliko jedinica da opuste mišiće kao, recimo, neko ko ima dublje linije dok lice miruje“, rekao je Hibler. Bejbi botoks neće u potpunosti eliminisati pojavu finih linija i bora, ali sigurno će ih učiniti manje uočljivim. Možda je jedan od najvećih razloga zašto ljudi traže bejbi botoks taj što je to preventivni tretman. „Prava korist od ranog započinjanja tretmana botoksa je prevencija bora“, rekao je Hibler. „Znamo da ponovljenim tretmanima neuromodulatorima tokom mnogo godina možemo sprečiti stvaranje dubokih, urezanih linija. I lakše je sprečiti formiranje ovih linija nego ih kasnije ispravljati“.

Nedostaci bejbi botoksa

Najveća mana ovog tretmana leži u tome koliko su trajni efekti. „Uz redovne tretmane botoksa, pacijenti će dobiti poboljšanje u trajanju od tri do šest meseci, ali sa bejbi botoksom, pacijenti će se obično vraćati između dva do tri meseca“, rekao je Hibler. Bez obzira na to, ako primetite da imate bore u mirovanju dok vam se lice ne pomera, Hibler je primetio da je važno da se pridržavate redovnih tretmana. U suprotnom, rizikujete da se linije dublje urezuju u kožu, što može biti teže ukloniti, piše Huffpost. Bejbi botoks takođe dolazi sa istim potencijalnim rizicima kao i njegov stariji brat – najčešći su modrice, asimetrija, teško kretanje obrva i kapaka (ili spuštene oči). Ako razmišljate o ovom tetmanu, od najveće je važnosti da izaberete kvalifikovanog doktora.

(Espreso/Lepa&Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.