PREKO LETA SRBI JEDU OVO JELO KAO LUDI: Zdravo je i BRZO se PRIPREMA, najbolji RECEPT za UKUSAN SATARAŠ!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PRSTE DA POLIŽEŠ!

PREKO LETA SRBI JEDU OVO JELO KAO LUDI: Zdravo je i BRZO se PRIPREMA, najbolji RECEPT za UKUSAN SATARAŠ!

Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu

Objavljeno:

Brzo i lagano letnje jelo od sezonskog povrća.

Sastojci Količina

crni luk 2 glavice

mesnatije paprike babure 4-5

zreli paradajz 3

beli luk 2 čena

jaja 2

so, biber malo

origano malo

ulje 3-4 kašika

Kako pripremiti

Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu.

Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta.

Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu… Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.

(Espreso / Recepti.ŽenaBlic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.