EVO KAKO DA NAPRAVITE SUŠI KAO PRAVI PROFESIONALAC: Recept koji će ga ODOMAĆITI na vašem stolu (FOTO)
Foto: Profimedia

probajte

EVO KAKO DA NAPRAVITE SUŠI KAO PRAVI PROFESIONALAC: Recept koji će ga ODOMAĆITI na vašem stolu (FOTO)

Suši je japanski specijalitet obožavan širom sveta, a njegova priprema na prvu loptu deluje prilično komplikovano.

Objavljeno: 10:00h

Osim pripreme, ni sastojci nisu najpoznatiji, budući da se ne koriste one uobičajne namirnice, ipak, kada jednom probate ovaj specijalitet, veoma brzo će da postane deo vašeg nedeljnog menija.

Uramaki suši se priprema slično, ali umesto pirinča sa unutrašnje strane alge, ona se pakuje spolja, dok vam za pripremu Nigiri sušija nisu potrebne alge jer se on oblikuje rukama, a zatim mu se dodaje sirova riba i umaci po želji.

Sashimi se odnosi na svežu ribu i morske plodove, uz dodatak vasabija i soja sosa, koji se poslužuju uz svaku vrstu sušija.

Pirinač koji koristite za pripremu trebalo bi da bude lepljiv kada se skuva kako bi lakše držao ostatak sastojaka na okupu.

Pirinač za suši

Šari, vrsta pirinča koja se obično koristi za pripremu sušija, možete da zamenite i pirinčem kratkog zrna.

1 / 3 Foto: Profimedia

Pirinač nemojte da mešate niti da začinjavate, već pre posluživanja dodajte samo kombinaciju pirinčanog sirćeta, soli i šećera, a ostatak ukusa prepustite sosevima i svežim sastojcima koje ćete kasnije da upakujete u suši.

Vasabi i soja sos

Vasabi i soja sos su najčešći sosevi koji se i najbolje slažu uz ove japanske zalogaje. Obe varijante lako možete da nabavite u prodavnicama specijalizovanim za japansku hranu, ali i u prodavnicama zdrave hrane.

Kuvanje pirinča je najveći deo posla, nakon toga vam preostaje samo motanje za koje će vam biti potreban bambusov podmetač, listovi alge, sveže povrće i riba.

Povrće i ribu naseckajte na duguljuste rezance, algu položite na podmetač od bambusa, na nju rasporedite pirinač, a u sredinu dodajte svežu ribu i štapiće povrća. Možete da koristite losos, tunu, krastavce, šargarepu, avokado, pa čak i tikvice.

Čvrstim pritiskom ruke umotajte suši kako se ne bi raspao kod sečenja, u posudice rasporedite soseve i sve je spremno.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.