NAPRAVITE SPECIJALITET, MUSAKA OD PASULJA: Kada je probate ZAŽALIĆETE što niste RANIJE SPREMALI, topi se (RECEPT)
Musaka od pasulja, Foto: Printscreen/Youtube/ JECA SVAŠTARICA

njam njam

NAPRAVITE SPECIJALITET, MUSAKA OD PASULJA: Kada je probate ZAŽALIĆETE što niste RANIJE SPREMALI, topi se (RECEPT)

Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni

Objavljeno:

Musaka od pasulja nije naše tradicionalno jelo, ali to definitivno nije razlog da ga ne isprobate.

Sastojci (za 6 osoba):

Za 6 osoba

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ JECA SVAŠTARICA

500 g pasulja

4 glavice crnog luka

1 lovorov list

300 g slanine

300 g svinjskog suvog mesa

1 crvena paprika

4 čena belog luka

Musaka od pasulja
foto: Printscreen/Youtube/ JECA SVAŠTARICA

½ kašičice bibera

1 kašičica aleve paprike

1 dl ulja

Priprema:

Pasulj potopiti na 24 sata, zatim ga preprati i dobro skuvati unapred sa glavicom crnog luka i lovorovim listom. Ako nemate dovoljno vremena, moete koristiti i pasulj iz konzerve.Ostatak luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne omekša.Sitno naseckati suvo meso, slaninu, papriku i beli luk. Kada luk omekša dodati slaninu, a posle 5 minuta papriku, beli luk i suvo meso. Ostaviti da se dinsta dok paprika ne omekša, povremeno mešati. Na kraju dodati biber i alevu papriku i povezati fil.Od kuvanog pasulja napraviti pire.

Musaka od pasulja
foto: Printscreen/Youtube/ JECA SVAŠTARICA

Kada su fil i pire od pasulja gotovi, u posudu za pečenje prvo sipati jednu polovinu pirea i ravnomerno ga rasporediti, zatim dodati polovinu fila i ponoviti sa druge dve polovine tako da na vrhu bude raspoređen fil. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni.

PRIJATNO!

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.