NAJBOLJI STARI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Penasta, sočna i kremasta, SMAZAĆETE SVE SA PRSTIJU
Plazma torta, Foto: Silvana's Kitchen YT Printscreen

preukusno

NAJBOLJI STARI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Penasta, sočna i kremasta, SMAZAĆETE SVE SA PRSTIJU

Nema ko ne voli ovaj slatkiš

Objavljeno:

Plazma torta je zasigurno jedan od omiljenijih recepata. Ali, da li svako zna kako se sprema? Ne bismo rekli baš. S toga, u nastavku vam donosimo najbolji stari recept za kremastu, sočnu i penastu plazma toru.

Sastojci

Kora 6 jaja 6 kasika secera 6 kasika punih oraha 2 kasike kakaoa 1 prasak za pecivo 200 ml soka od narandze 2 kasike brasna

prvi fil

300 gr mlevenog Plazma keksa casa od 200 ml soka od narandze 100 gr cokolade za kuvanje 125 gr margarina 50 gr secera u prahu

drugi fil

250 gr oraha 2 kasike secera 100 ml mleka 125 gr margarina 50 gr secera u prahu treci fil 2 pudinga od vanile 750 ml mleka 125 gr margarina 100 gr secera u prahu odozgo 2 slatke pavlak

Priprema 1. Kora se priprema jednostavno. Umute se najpre belanca, zatim se doda secer, pa zumanca, pa onda brasno i prasak za pecivo, kakao i na kraju se kasikom u to umesaju orasi. Pece se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je velicine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, moze i malo manji, kora ce biti deblja. 2. Kada se kora ohladi, pospe se sokom od nacedjene pomorandze, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, moze da se doda jos malo, po slobodnoj proceni domacice.

Rimljanka, Torta
foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

3. Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandze i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa secerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena cokolada. Ako je smesa tvrda, slobodno se doda jos soka od narandze, da se dobije masa koja moze da se maze preko kore. 4. Za drugi fil se najpre orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mleku koje se malo zaseceri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umucenim margarinom i secerom u prahu. 5. Treci fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuva se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kasike secera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa secerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smesa. Na koru se najpre stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju zuti fil. Odozgo se torta premaze sa dve umucene slatke pavlake.

Posluživanje Trebalo bi da prenoci, makar jednu noc u frizideru, da se lepo ohladi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.