NEKTAR ZDRAVLJA U ČAŠI: Napravite sok od višnje BEZ KUVANJA, evo šta vam je potrebno od sastojaka (RECEPT)
Sok, Foto: Printscreen

savršenstvo

NEKTAR ZDRAVLJA U ČAŠI: Napravite sok od višnje BEZ KUVANJA, evo šta vam je potrebno od sastojaka (RECEPT)

Odvojite vreme i pripremite sirup od višanja, recept broji svega nekoliko sastojaka

Objavljeno:

Umesto uobičajenog kompota ovaj put se opredelite za sledeći recept, pripremite prirodni sok od višnje. Veću količinu ovog voća iskoristite na mnogo bolji način, bez gubljenja bitnih hranljivih sastojaka.

Priprema ovog sirupa veoma je jednostavna. Ako želite, možete kombinovati višnje sa drugim voćem po ukusu (jabuke, jagode). Domaći sirup od višanja razblažite sa vodom i uživajte u letnjim danima u prelepom i osvežavajućem ukusu, uz dodatak nekoliko kocki leda.

Sastojci

5 kg višanja

2,5 lit. vode

2 limuntusa

2,5 kg šećera

1 konzervans

Trešnje, Višnje, Voće
foto: RINA

Priprema

Višnje dobro operite, uklonite sve tragove nečistoće kao i one nezrele. Skinite peteljke i izvadite koštice. Tako pripremljene prebacite ih u veću posudu ili šerpu, dodajte limuntus i prelijte vodom. Prekrijte kuhinskom krpom i ostavite da odstoje preko noći.

Sledeći dan pripremite gazu kroz koju ćete procediti sok od višanja. Budite dosledni, jer ovaj postupak zahteva punu pažnju kako bi se u potpunosti oslobodio sok i ostalo što manje mesa u gazi.

U isceđeni sok dodajte šećer. Količinu možete korigovati u odnosu na navedenu, odmerite za početak koliko ste soka dobili. Koliko litara soka toliko kilograma šećera. Promešajte s vremena na vreme kako bi se šećer u potpunosti rastopio. Na samom kraju dodajte kesicu konzervansa i blago promešajte. Nakon toga sok je spreman za sipanje u prethodno pripremljene flase. Pripremite levak i sipaću kašiku kako bi olakšali punjenje boca.

Kao što je prethodno navedeno, preostalo meso višnje, zadržano u gazi, iskoristite za pripremu pekmeza. Uživajte u osvežavajućem i zdravom napitku, uz spremnu ostavu.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.