NIJE VOTKA, ALI JE OD KROMPIRA: Zbog ovog što radi TELU, smatra se ELIKSIROM ZDRAVLJA! (RECEPT)
Foto: Profimedia

recept zdravlja!

NIJE VOTKA, ALI JE OD KROMPIRA: Zbog ovog što radi TELU, smatra se ELIKSIROM ZDRAVLJA! (RECEPT)

Pravi eliksir zdravlja

Objavljeno:

Kada se spomene krompir, nama je u glavi pomfrit ili pire od njega, uglavnom neki kuhinjski recept, koji je u raznim oblicima ukusan. Ali malo ko je upućen u to da osim hranjivih ima i veoma lekovita svojstva.

Služi za skidanje temperature, kao odlična obloga za glavobolje i opekotine, a dobar je u lečenju drugih bolesti, jer je odličan izvor C vitamina i da obiluje antioksidansima

Sok od krompira je dobar i za jačanje imunološkog sistema, a takođe se pokazao delotvornim u lečenju ekcema, održava ten čistim i uklanja akne i mitisere. Priprema soka od svežeg sirovog krompira je jednostavna. Treba napomenuti da se krompir ne kuva jer time gubi hranljiva svojstva i prisustvo vitamina C se smanjuje.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/ Nina Martinović Armbruster

Kako se pravi?

Sve što je potrebno jeste da ga operete pa zatim oljuštite. Narendajte ga ili izmikasajte a potom stavite u platnenu krpu i iscedite. Nakon što je isfiltriran još par puta istiskivati pomoću šake da se iscedi sok i nataloži skrob i onda ga popiti.

Vrlo je verovatno da vam se ukus neće preterano dopasti, ali možete pomešati sa nekim voćem kako bi ga lakše popili. Možete dodati i med ili neki voćni sok.

Ovaj recept je dobro poznat u alternativnoj medicini i rado ga preporučuju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.