PARADAJZ U OVOM SLUČAJU NIKAKO NE SMETE DA ČUVATE U FRIŽIDERU: Samo će se još VIŠE POKVARITI
Paradajz, Foto: Espreso.co.rs

budite obazrivi

PARADAJZ U OVOM SLUČAJU NIKAKO NE SMETE DA ČUVATE U FRIŽIDERU: Samo će se još VIŠE POKVARITI

Ako imate više zrelih paradajza, a nećete sve da ih iskoristite, ostavite ih da se osuše, uklonite im peteljke i zamrznite ih u posudi ili vrećici za zamrzivač

Objavljeno:

Evo kako da paradajz što duže zadrži svežinu.

Svi želimo da kupljeni paradajz bude što duže svež i sladak, bez obzira na to na koji način ga pripremate i uz koja jela. Kako bismo ovo postigli i njegovu svežinu zadržali što duže važan je način njegovog čuvanja.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

Kako se čuva paradajz? Ako paradajz još nije zreo, najbolje je da ga čuvate na nekoliko dana dok ne postane zreo, a onda ga pripremati. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru oko dve nedelje.

glad, frižider, Glad, Frižider
foto: Profimedia

Paradajz možemo da čuvamo u frižideru, ali važno je da uzmemo u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja. Ako stavite nezreli paradajz u frižider, ostaće takav. U slučaju da ste kupili prezreli paradajz, obavezno ga stavite u frižider da se uspori kvarenje.

Zamrzavanje paradajza Ako imate više zrelih paradajza, a nećete sve da ih iskoristite, ostavite ih da se osuše, uklonite im peteljke i zamrznite ih u posudi ili vrećici za zamrzivač. Kada budete želeli da ih pojedete samo stavite smrznuti paradajz u posudu sa mlakom vodom. Nakon nekoliko minuta u vodi, lako ćete moći da skinete koru. U tom slučaju najbolji je za kuvana jela kao sos.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.