NEMATE PREZLE PRI RUCI? Ovih 6 namirnica su IDEALNA ZAMENA za ovaj sastojak
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

uskočiće u pomoć

NEMATE PREZLE PRI RUCI? Ovih 6 namirnica su IDEALNA ZAMENA za ovaj sastojak

Ove osušene mrvice hleba ​su ključni sastojak mnogih recepata

Objavljeno:

Zaista nema ništa bolje od pripremanja večere za celu porodicu. Ali šta se dešava kada posegnete u ormar za svojom kutijom sa prezlama, a ona je prazna? Naoružani ovim genijalnim zamenama za prezle, nikada nećete morati da brinete da li će vam ponestati.

Ove osušene mrvice hleba su ključni sastojak mnogih recepata. One dodaju hrskavost jelima, a u nekim receptima deluju i kao vezivno sredstvo.

Ali ako vam ponestane, postoji mnogo osnovnih namirnica koje se mogu fino zgnječiti da bi oponašale hrskavu teksturu prezle kupljene u prodavnici, a one su savršeno platno za mnoštvo dodataka ukusa: limunova kora, sveže ili sušeno bilje,.

Evo koje su najbolje zamene za prezle:

Ovsene pahuljice:

Ovas je savršena zamena za prezle koje su u ulozi da povežu neka jela, kao što su naprimer mlevena mesa. Iako nisu idealne za hrskavi završnicu, oni dodaju pravu količinu teksture kako bi povezali sastojke, pa čak i jaja i testeninu.

Tortilja čips:

Ovo je odlična zamena za tradicionalne hlebne mrvice bez glutena. Možete koristiti ove hrskave mrvice za premazivanje pilećih kotleta i ribljih fileta, ili možete presaviti zdrobljeni čips od tortilje u mešavinu mesnih ćuftica. Samo zapamtite da u ovom slučaju ne stavljate so u jelo jer su tortilje same po sebi slane.

Običan čips od krompira:

Čips
Čipsfoto: Profimedia

Tražite još jedan hrskavi izbor bez glutena. Zdrobljeni čips daje dodatni ukus jelima, pa možete koristiti čak i čips sa vašim omiljenim ukusima. I da li ste se ikada pitali šta da radite sa izmrvljenim čipsom na dnu kesice koji je teško pojesi? Odvojite ga za prezle.

Orašasti plodovi:

Zdrobljeni orašasti plodovi večeri daju dodatni ukus i hranljive materije. Bademi, orasi ili indijski oraščići će stvoriti koricu prepunu ukusa za ribu ili piletinu. Ovo je čak i zdrava zamena za prezle jer su orašasti plodovi izvor različitih vitamina i minerala.

Semenke

Susam
Susamfoto: Profimedia

Još jedna zdrava zamena za prezle. Najbolje zamene su semenke susama i suncokreta jer imaju blag i lep ukus, a pružaju divnu teksturu jelima.

Parmezan

Parmezan je savršena podloga i sastav je mnogih recepata. Za razliku od drugih sireva, parmezan se neće u potpunosti otopiti, tako da će proteini u njemu rezultirati hrskavom, sirnatom, slanom korom.

( Espreso / Magazin Novosti )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.