UKUSNO
POVRĆE MOŽE DA ZAMENI MESO: Ova musaka je čist primer - ZDRAVA je i NAJEŠĆE VAS valjano (RECEPT)
Povrće može da bude ukusnije nego što možemo da zamislimo
Želite brzu i zdravu večeru, a ideje su vam ponestale? Onda je ovo pravi recept za vas - musaka od povrća.
Sastojci:
- Dva patlidžana - tri paradajza - so - ulje - kačkavalj - kisela pavlaka
Priprema:
Patlidžan i paradajz isecite na kolutove. Posolite i ostavite deset minuta da odstoje.Uzmite papirni ubrus da bi prikupili tečnost koju patlidžan pušta. Nauljite tepsiju i poređajte patlidžan i na njega stavite paradajz pa preko njega stavite kolutove patlidžana. Zatim prelijte malo ulja. Precite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i preko stavite rendani kačkavalj ili premažite kiselom pavlakom. Vratite u rernu i pecite jos deset minuta.
Plavi patlidžan ima mnogo benefita po zdravlje:
Poboljšava varenje, dobar je za mršavljenje, za prevenciju anemije, hrani kosti, mozak, dobro utiče na srce i dijabetes. Od vitamina, najzastupljeniji su vitamini B, ponajviše B1, B3, B6 i folati. No, ono što patlidžan čini visokovrednom namirnicom nije njegov vitaminsko-mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji poseduju antioksidativna i protivupalna svojstva.
(Espreso/NajZena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!