OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE PROBALI: Musaka od OSLIĆA će vam zavesti sva čula (RECEPT)
Oslić, Foto: Profimedia

recept

OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE PROBALI: Musaka od OSLIĆA će vam zavesti sva čula (RECEPT)

Ovaj recept nema ko vam neće tražiti!

Objavljeno:

Donesite miris mora u svoj dom, napravite ovu fenomenalnu musaku i zamišljajte da ručate na peščanoj plaži uz zvuke talasa.

Sastojci Količina

patlidžan 1 kg

krompir 1 kg

oslić 600 g

blitva 4 veze

ulje 100 ml

vinsko sirće 100 ml

peršun šaka

beli luk 4 čena

biber prstohvat

mešavina suvog začina pola kašičice

limun sok od pola limuna

mlevena crvena paprika pola kašičice

Kako pripremiti?

Ribu sitno iseckajte, začinite seckanim peršunom, biberom, suvim začinom, ruzmarinom, uljem i limunovim sokom. Propasirajte dva čena belog luka, dodajte u ribu pa ostavite da stoji nekoliko sati u frižideru. Krompir i patlidžan oljuštite i isecite na tanke kriške.

Oslić
foto: Profimedia

U posudi pomešajte maslinovo ulje i sirće, dodajte so, biber, papriku, ruzmarin, beli luk i iseckan peršun. U podmazan pleh rasporedite polovinu kolutova krompira i patlidžana, prelijte ga polovinom mešavine ulja i sirćeta, rasporedite blitvu, posolite i preko listova blitve poređajte ribu.

Odozgo stavite preostali krompir i patlidžan, kao i preostalu mešavinu ulja i sirćeta. Pokrijte folijom i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata.

(Espreso/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.