EVO KOLIKO JE VISOKA MARIJA ŠERIFOVIĆ: Trebaće vam šećer i voda!
Foto: © ATA Images

AU!

EVO KOLIKO JE VISOKA MARIJA ŠERIFOVIĆ: Trebaće vam šećer i voda!

Marija Šerifović je srpska pop pevačica i jedina pobednica Evrovizije. Rođena je 14. novembra 1984. godine u Kragujevcu.

Objavljeno: 22:41h

Završila je gimnaziju i nižu muzičku školu u ovom gradu, a najveći problem joj je predstavljala matematika zbog koje je njena majka napustila školovanje. Jednom prilikom, kada je izvukla prelaznu ocenu, dovela je trubače da to proslavi.

Talenat za muziku je nasledila od majke Verice koja je interpretator etno muzike i bake i deke koji su pevali starogradske pesme. Kada je imala 12 godina, prvi put je nastupila na festivalu „Deca pevaju hitove“ sa pesmom „I will always love you“.

Marija Šerifović
foto: RTV Pink printscreen

Osvojila je prvo mesto i bila zapažena zahvaljujući snažnoj interpretaciji i neobičnom izboru. Nakon završene srednje škole se preselila u Beograd i upisala studije menadžmenta.

Postala je deo žirija koji odlučuje o sudbini kandidata muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ pored Ane Bekute, Jelene Karleuše, Dragana Stojkovića Bosanca i Šabana Šaulića. Što se Marijinog privatnog života tiče, mnoge detalje je otkrila u autobiografskom filmu „Ispovest“ koji je premijerno prikazan 27. novembra 2013. godine u Beogradu. U njemu je priznala da je homoseksualne orijentacije i tako je postala prva javno deklarisana LGBT pevačica u Srbiji.

marija šerifović
foto: Print Screen Youtube/Eurovision Song Contest

Marija smatra da je muzika smisao njenog života i da jedino ona može da je učini toliko srećnom. Važi za jednog od najboljih ženskih vokala na srpskoj muzičkoj sceni.

Visoka je 1, 65 cm i ima 38 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.