OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA MAKEDONSKI PASULJ: Kuvarice, od sada ga BEZ OVOG SASTOJKA nećete SPREMATI, ZAPAMTITE TO
Makedonski pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

TRADICIONALNO

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA MAKEDONSKI PASULJ: Kuvarice, od sada ga BEZ OVOG SASTOJKA nećete SPREMATI, ZAPAMTITE TO

Kad se kožica stvori na gornjem sloju i polako krčka, gravče je gotovo

Objavljeno:

Probajte pasulj na makedonski način.

Sastojci

za 6 osoba

1 kg pasulja tetovca

500 g crnog luka

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

1 struk praziluka

2 do 3 čena belog luka

100 ml ulja ili masti

2 kašike brašna

1 kašika mlevene crvene paprike

pola kašičice ljute mlevene paprike

1 lovorov list

5-6 listova sveže nane / mente

1 kašika sitno iseckanog peršuna

1 svež paradajz

Pasulj na makedonski način
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

2 do 3 sveže paprike

po ukusu začini; so, biber, suvi začin

Priprema

Oprati pasulj i potopiti ga preko noći.

Skuvati ga, ali morate paziti da vam zrna pasulja ostanu cela.Ocediti od vode ali ostaviti malo vode sa pasuljem. U dublju šerpu sipati ulje ( ili u mom slučaju pačja mast ) zagrejati i dodati sitno iseckan luk i praziluk i pržiti na tihoj temperaturi sve dok oba luka potpuno ne omakšaju.

Pasulj na makedonski način
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

U omekšali luk dodati lovorov list,crvenu mlevenu papriku, brašno, so, biber, suvi začin i sve dobro izmešati sa uprženim lukom i na kraju dodati sitno iseckan beli luk i skuvani pasulj sa vodom i sve dobro izmešati. Sipati pripremljen pasulj u glinenu posudu, pa posuzi sitno iseckanom nanom i peršunom. Preko staviti paradajz isečen na kolutove, paprike isečene na polovine i očišćene od semenki. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 30 do 45 minuta. Kad se kožica stvori na gornjem sloju i polako krčka, gravče je gotovo.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.