PASULJ TAČNO OVOLIKO MORA DA STOJI U VODI PRE KUVANJA: Samo tako ĆE SE BRŽE SKUVATI, domaćice ZA OVO NISU ČULE
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

važno da znate

PASULJ TAČNO OVOLIKO MORA DA STOJI U VODI PRE KUVANJA: Samo tako ĆE SE BRŽE SKUVATI, domaćice ZA OVO NISU ČULE

Suvi pasulj pre pripreme preberite jer u njemu može da se nađe sitno kamenje, komadići zemlje ili pokoja suva travka

Objavljeno:

Ako nikada niste kuvali suvi pasulj, ne morate se plašiti, nije komplikovano koliko vam se možda činilo. Kada jednom naučite pravilno da ga pripremate, uvek ćete ga imati pri ruci. Možete ga koristiti za ista jela kao i konzervisani. Napravite varivo od pasulja, salatu, zapečeni pasulj, nadev za tortilje ili testeninu sa pasuljem.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Preberite pasulj

Suvi pasulj pre pripreme preberite jer u njemu može da se nađe sitno kamenje, komadići zemlje ili pokoja suva travka. Osim toga, uklonite i ona zrna koja su smežurana ili drugačije boje od ostatka.

Treba li ga pre kuvanja namočiti?

Pasulj
foto: Espreso.co.rs

Ovaj korak nije obavezan, ali se skoro uvek savetuje da suvi pasulj pre kuvanja namočite. Time ćete skratiti vreme samog kuvanja i lakše ćete ga svariti. Pasulj stavite u dublju posudu i prelijte vodom. Neka voda bude iznad pasulja oko 5 centimetara jer će nabubriti.

Pasulj koji odmah ispliva na površinu bacite. Neka bude u vodi najmanje 8 sati, na primer preko noći. Ujutro ga ocedite i isperite i tada je spreman za kuvanje.

Pasulj
foto: Espreso.co.rs

Skuvajte pasulj

Natopljeni pasulj prebacite u veliku šerpu i prelijte vodom. Kada voda zavri, kuvajte još 30 minuta i kašikom uklanjajte penu koja se diže na površinu. Posolite i nastavite da kuvate sve dok pasulj ne omekša. Tačno vreme vam ne možemo reći, sve zavisi od vrste i veličine pasulja. Proverite s vremena na vreme da li je kuvan i po potrebi dodajte vodu da ne zagori po dnu lonca.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.