NJAMI
SRBI ĆE DA POLUDE ZA OVAKVIM PASULJEM: Dolazi direktno sa MORA, i nema NADIMANJA
Čorbast pasulj sprema se i na Mediteranu i to na maslinovom ulju, sa puno povrća i mirisnih začina
Isprobajte ovaj recept i nećete zažaliti. Laganija verzija svima dobro poznatog jela, savršeno se uklapa u tople letnje dane.
Sastojci:
500g belog pasulja tetovca
4 šargarepe isečene na sitne kockice
2 crna luka sitno seckana
2 štapića celera sitno seckana
2 manja praziluka
2 crvene paprike šilje
2 kašike paradajz koncentrata ili čaša pelata
Lovorov list
Maslinovo ulje
Suvi začin, so, biber, bosiljak
Priprema:
Ispiramo pasulj pod mlazom vode, sipamo ponovo hladnu vodu, koliko da prekrije pasulj, dodamo lovorov list i kuvamo na srednjoj vatri oko 60 minuta dok na pola ne omekša.
Procedimo pasulj i ostavljamo ga po strani da pripremimo povrće koje smo sitno iseckali prethodno.
Na maslinovom ulju dinstamo luk i praziluk dok ne postanu providni. Dodajemo šargarepu, celer i papriku i na kraju paradajz. Vraćamo i pasulj u šerpu, prelijemo uvek toplom vodom da se ne prekine proces kuvanja. Dodajemo suvi začin, biber i bosiljak,nastavljamo kuvanje u poklopljenoj šerpi bar još pola sata.
Kada je pasulj potpuno omekšao dodajemo malo maslinovog ulja i mešamo po mogućstvu drvenom kašikom. Servirajte uz kozji sir i masline ili u vreme posta sa turšijom i svežim hlebom.
Ako baš volite tradicionalni pasulj sa mesom, prilikom procesa kuvanja dodajte parče slanine.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!