MUSAKU SA TIKVICAMA NA OVAJ NAČIN JOŠ NIŠTE OKUSILI: A NAMIRNICA u kojoj se SRBI DAVE daje POSEBAN UKUS (RECEPT)
Musaka sa tikvicama, Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

MALO DRUGAČIJA VARIJANTA

MUSAKU SA TIKVICAMA NA OVAJ NAČIN JOŠ NIŠTE OKUSILI: A NAMIRNICA u kojoj se SRBI DAVE daje POSEBAN UKUS (RECEPT)

Poslužite toplo uz sezonsku saltu po izboru

Objavljeno:

Proleće donosi mogućnost za jela od povrća koja nam nedostaju tokom zime, a jedno od njih je i musaka sa tikvicama. Ovaj recept je malo drugačiji, jer se jelo pravi od rendanih tikvica.

Sprema se brzo i jednostavno, a kada ga jednom probate, poželećete da ga pravite često.

Deca uglavnom ne vole tikvice, ali u ovoj verziji rado ih probaju.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Sastojci:

4 tikvice srednje veličine

2 glavice crnog luka

500 g krupno mlevene svinjske plećke

1 čaša kisele pavlake (180 ml)

Musaka sa tikvicama
foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

1 jaje

100 g kačkavalja

so

biber

crvena mlevena paprika

Priprema:

Oljuštite i izrendajte na krupnije tikvice, malo ih posolite i ostavite da puste vodu.

Na malo ulja propržite dve glavice crnog luka sečenog na rebarca, dodajte so i biber. Kad dobije braonkastu boju, dodajte krupno mleveno meso i pržite sve zajedno pet minuta. Na kraju dodajte malo crvene mlevene paprike.

Rendane tikvice ocedite da uklonite višak vode, pa ih ređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Na njih stavite meso, pa onda preko opet red tikvica. Posolite, pospite malo ulja po vrhu i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Musaku pecite pola sata. Umutite pavlaku sa jajetom i malo soli, pa prelijte musaku. Po vrhu narendajte kačkavalj i vratite musaku u rernu, pa pecite još 15 minuta, dok ne porumeni.

Poslužite toplo uz sezonsku saltu po izboru.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.