BRZ I ZDRAV RUČAK
SAMO NAŠE BAKE ZNAJU OVAKO DA NAPUNE PAPRIKE: Meso vam NIJE POTREBNO, 1 sastojak je PRAVA ZAMENA (RECEPT)
Sezona punjenih paprika može da počne!
Jedan od najlepših mirisa je miris paprike. Donosimo vam recept koji će vas zasigurno podsetiti na detinjstvo i kuhinju vaše bake. Jednostavno je, brzo se priprema, a jednako je ukusno i toplo i hladno.
Sastojci:
- 6 paprika
- 400 gr sira po izboru
- dva jajeta
- griz
- biber
- 1 veći paradajz
Priprema:
Fil za paprike se pravi jednostavno – pomešajte sir i dva umućena jajeta, u to dodajte bibera po ukusu, otprilike do ravne kašičice, zatim jednu do dve kašike griza. Sir možete da kombinujete – neki mlađi i neki kiseliji, ili na primer feta sir i neki tvrđi.
Paprike neka budu veće, crvene. Neko puni i babure sirom, ali obična duguljasta crvena paprika ipak da svoj pečat, pa nju preporučujemo. Kad čistite papriku potrudite se da otvor pri vrhu ne bude preveliki. U svaku papriku stavite po punu kašiku, kašiku i po fila, zavisno od veličine paprike. Zatvorite je kolutom od paradajza.
Kad ih poređate u pleh, a za ovu količinu dovoljan je onaj standardan okrugli, paprike polijte uljem. Pecite na 220 stepeni pola sata, ili koji minut više, ali do 40 minuta.
Servirati i tople, ali jednako su ukusne i hladne, iz frižidera.
Prijatno!
( Espreso / N1 )
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!