ZASADITE MALINE NA SVOJOJ TERASI: Postoji NEKOLIKO KORAKA, a 1 STVAR JE PRESUDNA
Maline, Foto: RINA

voćkica

ZASADITE MALINE NA SVOJOJ TERASI: Postoji NEKOLIKO KORAKA, a 1 STVAR JE PRESUDNA

Zalivanje je sistemom kap po kap u vidu ubodnih kapaljki, pomoću kojih se takođe vrši i dodavanje tečnih đubriva i preparata za negu i zaštitu

Objavljeno:

Uz malo truda imaćete vlastite maline.

Malina sada već spada u skuplju voćnu poslasticu, ali na svu sreću možete je zasaditi u saksiji, zardinjeri, na vašem balkonu ili terasi.

1 / 4 Foto: RINA

Potrebno vam je:

50 procenta baštenske zemlje sa dodatkom, 20 procenta zagorelog stajnjaka, 20 procenata treseta 10 procenta peska sporotopivo đubrivo NPK sa dosta fosfora i kalijuma, agroperlit (koji će održavati vlažnost i vazdušastost substrata u posudi)

Maline, Malina
foto: RINA

Kada je biljka ovako zasađena, treba da bude na podlozi koja propusna za vodu. Takođe neophodno je postaviti UV stabilnu mrežu za zasenu, koja ima ulogu smanjenja zračenja i sprečavanje olujnog lomljenja biljaka u posudama, kao i pregrevanje podloge na kojoj su smeštene posude ako je u pitanju beton ili najlon.

Zalivanje je sistemom kap po kap u vidu ubodnih kapaljki, pomoću kojih se takođe vrši i dodavanje tečnih đubriva i preparata za negu i zaštitu.

Veoma je bitno da posude dobro rasporedite, jer je veoma važno da svaka ima dovoljno mesta da se razvija i da ostane vitalna i zdrava. Kada se posade jedna do druge, slabi im se kondicija i loše utiče na kvalitet i na prinos roda od maline.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.