OVAKAV KOLAČ NIKO NIJE VIDEO DO SAD: Izgled je NIKAKAV, ali UKUS... (VIDEO)
Foto: Printscreen

NEOBIČNO

OVAKAV KOLAČ NIKO NIJE VIDEO DO SAD: Izgled je NIKAKAV, ali UKUS... (VIDEO)

U eri društvenih mreža često je forma važnija od suštine, a estetici se pridaje značaja više nego ikada ranije, pa ovaj trend nije zaobišao ni slatkiše…

Objavljeno: 14:45h

Zato je poslednjih nedelja i meseci veoma popularan kolač koji ima nekoliko imena – "kap kiše" (raindrop cake), "vodeni kolač" (water cake), a tu je i japanski naziv (odakle je ova poslastica i potekla) – "mizu shingen mochi".

Kap kiše je zaista prigodan naziv za ovaj dezert jer izgleda baš tako – kao kap kiše. Potpuno je providan, vodenaste, nežne strukture i čak i oblikom podseća na kap, a takođe se otopi već posle 30 minuta. Zato mora da se pojede čim se napravi.

Kako ovaj kolač nema ništa što ga zapravo čini slatkim i sastoji se od vode i biljnog želea, pomalo je zbunjujuće zašto se ubraja u kolače.

On čak ima potpuno neutralan ukus, te se upravo zato servira uz slatki toping od kokosovog šećera ili sojinog brašna.

Za četiri porcije vodenog kolača treba pripremiti 8 grama biljnog želea (agar agar) i 500 ml negazirane vode iz flašice.

Voda se prokuva, dodao joj se žele, a potom se želirana masa deli na četiri, mala okrugla oblika koje treba ostaviti u frižideru nekoliko sati.

Ako se pitate koja je funkcija ovog kolača, kada već ne može da vas zasladi, on zapravo može biti manji deo neke velike i pompezne torte ili kolača. Uz vodeni kolač možete kreirati umetnička dela od hrane i napraviti spektakularne fotografije ili vizuelni doživljaj za goste.

(Espreso/Aska Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.