NISTE NI SVESNI ŠTA SVE OBITAVA U VAŠEM TEPIHU: Bolje bi bilo da OBRATITE PAŽNJU NA OVO
Usisavanje, Foto: Profimedia

TRIK

NISTE NI SVESNI ŠTA SVE OBITAVA U VAŠEM TEPIHU: Bolje bi bilo da OBRATITE PAŽNJU NA OVO

Jedna uključuje usisavač, druga ručno pranje.

Objavljeno:

Tepih je pun bakterija i prljavštine, pa ih treba redovno čistiti – posebno ako se na njima igraju mala deca – a PureVov takođe otkriva dve metode koje je najlakše uraditi. Jedan uključuje usisivač, drugi pranje ruku.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gde će napraviti `čuda`

Ako usisavate - prvo očistite sav nameštaj i uređaje. Očistite tepih da biste uklonili površinski sloj prašine i prljavštine. Ako na njemu ima mrlja, očistite ih deterdžentima i sačekajte da se osuše. Izvadite usisivač i povucite ga pravolinijski, odozgo prema sebi. Takođe bi bilo najbolje da ga prvo očistite sa strane najudaljenije od prostorije tako da ostavite prostor da se pomera unazad i da ne hodate po delovima koje ste već očistili. Usisajte čvrstim, ali sporijim pokretima da biste uklonili svu prljavštinu. Po potrebi možete ponoviti postupak.

Tepih
foto: Profimedia

Ako čistite ručno ... Ovo je takođe odlična opcija, ali imajte na umu da je fizički napornije i dugotrajnije. Biće vam potrebna soda bikarbona, debela četka, sredstvo za čišćenje tepiha, suvi peškiri i voda. Pospite sodu na tepih i ostavite oko 5-10 minuta. Usisajte ili pomesti ostatke. Pomešati 2 doze sredstva i 450 ml tople vode i poprskati ceo tepih. Četkajte tepih energičnim pokretima, potopite u vodu, a zatim iscedite tečnost peškirima što je više moguće. Ponavljajte postupak dok ne operete proizvod. Pustite da se tepih dobro osuši.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.