ZA SODU BIKARBONU KAŽU DA JE "MAGIČNI PRAH": Pomaže tamo gde je NAJPOTREBNIJE!
Soda bikarbona, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

ZA SODU BIKARBONU KAŽU DA JE "MAGIČNI PRAH": Pomaže tamo gde je NAJPOTREBNIJE!

Evo zašto bi trebalo da imate sodu bikarbonu uvek pri ruci

Objavljeno:

Za sodu bikarbonu često kažu da je magični prah jer pomaže tamo gde vam je najviše potrebno: bilo da su u pitanju povrede, ulepšavanje ili čišćenje kuće.

Soda bikarbona
foto: Printscreen

Evo zašto bi trebalo da imate sodu bikarbonu uvek pri ruci:

Uklanjanje ivera iz kože

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone sa malo vode, dok ne dobijete gustu pastu. Dobijenu smesu nanesite na povređeno mesto tako da u potpunosti prekrije iver. Preko paste zalepite flaster i ostavite ga na koži 24 sata. Nakon tog vremena, iver bi već trebalo da bude toliko izvan kože, da se bez problema i bezbolno može ukloniti pincetom.

Opekotine od sunca

Kašičicu sode bikarbone pomešajte sa šoljicom hladne vode. Potom, umočite čistu gazu i nanesite na kožu. Osetićete olakšanje i osveženje.

Oporavak za umorne noge

Kad je vašim nogama potrebno posebno osveženje, umočite ih u mlaku kupku sa 2-3 kašičice sode bikarbone. Kasnije ih „počastite“ pilingom od sode i meda.

Prirodni dezodorans

Ukoliko želite da izbegnete aluminijum i parabene iz konvencionalnih dezodoransa, jednostavno pomešajte prstohvat sode bikarbone sa vodom i nanesite ispod pazuha. Ili, potražite recept za prirodni dezodorans koji sadrži sodu, kokosovo ulje i eterična ulja. Ova kombinacija sastojaka onemogućuje razvoj bakterija i efikasno štiti od neugodnih mirisa.

Osveživač daha

U 1dl vode pomešajte kašičicu sode bikarbone i kap eteričnog ulja čajevca. Nekoliko puta promućkajte, potom ispljunite i tako efikasno neutralizujte neugodan zadah.

Nakon uboda komaraca

Ublažite nepodnošljiv svrab nanošenjem paste od sode bikarbone sa malo vode ili ujed samo pospite sodom. U pastu možete dodati i kap eteričnog ulja lavande.

Prirodni piling

Pomešajte kašičicu sode sa kašičicom meda i laganim kružnim pokretima istrljajte lice ili telo, pa isperite mlakom vodom. Vaša koža će biti sveža, glatka i lepo zategnuta.

Soda bikarbona uklanja neprijatne mirise, pa je možete staviti i u obuću, a za prvu pomoć uvek je nosite u torbi.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.