BAKA MARA OTKRILA TAJNI RECEPT PROTIV KAŠLJA I BOLA U GRLU: Ono što koristi za to, mnoge će IZBEZUMITI
Baba, Foto: Profimedia

lekovito

BAKA MARA OTKRILA TAJNI RECEPT PROTIV KAŠLJA I BOLA U GRLU: Ono što koristi za to, mnoge će IZBEZUMITI

Sirup se može uzimati više puta u toku dana, a minimalno ga detetu dajte triput dnevno – ujutru, u podne i uveče, po jednu supenu kašiku.

Objavljeno:

Sirupi protiv kašlja sve češće imaju samo prirodne sastojke, a za decu je veoma važno i da budu što ukusniji.

Prirodna lekovita sredstva deluju samo ako ih dovoljno često i dugo primenjujete, a mališani će rado piti napitak od pomorandže koji ublažava kašalj i bol u grlu ako ga pripremite za sledeći način. Baka Mara nam je otkrila njen tajni recept.

Dve kašike šećera polako zapecite na srednjoj temperaturi, tako da se karamelizuje. Nalijte šoljom vode pa ostavite da prokuva i sklonite sa vatre pa sipajte kašiku sušenog korena belog sleza. Poklopite i ostavite sa strane.

Pomorandža, Narandža, Pomorandžina kora, Ljuštenje, Kora, Voće, Kuhunja
foto: Profimedia

Jednu manju pomorandžu dobro operite pa iseckajte sa korom i sameljite u blenderu. Procedite čaj od belog sleza sa karamelom, vratite na ringlu i dodajte samlevenu pomorandžu. Kuvajte dvadesetak minuta na tihoj vatri. Prohladite i usitnite što bolje možete štapnim mikserom. Ohladite i sipajte u teglu koja se dobro zatvara.

Sirup se može uzimati više puta u toku dana, a minimalno ga detetu dajte triput dnevno – ujutru, u podne i uveče, po jednu supenu kašiku. Može i razblažiti vodom, pa piti kao sok. Čuvajte ga u frižideru.

(Espreso/ Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.