SPECIJALITET OD KOG ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Masnu POGAČU sa ovim DODATKOM SRBI još NISU OKUSILI (RECEPT)
Pogača, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

SVIDEĆE VAM SE

SPECIJALITET OD KOG ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Masnu POGAČU sa ovim DODATKOM SRBI još NISU OKUSILI (RECEPT)

Pogaču poslužite toplu uz dodatak suvomesnatih i mlečnih proizvoda po izboru

Objavljeno:

Pogača je oblik hleba koji se na našem podneblju priprema na razne načine i za različite prilike.

Nekada su se pravile samo od brašna i vode, one beskvasne, sa sodom bikarbonom, nazivane i sirotinjske. Danas se pripremaju daleko bogatije, sa dodatkom jaja, mleka, putera i drugih namirnica.

1 / 4 Foto: Printscreen/YT/Serpica Recepti

Jedna od ukusnijih je i takozvana masna pogača, a ovde je recept za ovaj jednostavni delikates od testa.

Sastojci:

1 kg brašna

1 kesica kvasca

125 g maslaca

50 ml ulja

600 ml mleka

2 jajeta

2 kašičice šećera

2 kašičice soli

3 kašike kajmaka

Priprema:

Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac i ostavite da se aktivira.

Kada je kvasac zapenio, dodajte so, ulje, otopljen puter i brašno, jedno jaje i jedno belance, pa umesite glatko testo. Ostavite ga na toplom da naraste.

Naraslo testo premesite i oblikujte u krug srednje debljine, pa ga stavite u podmazan pleh. Pogaču premažite razmućenim žumancetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pre služenja, na vruću pogaču stavite tri kašike kajmaka i pustite koji minut da se rastopi. Pogaču poslužite toplu uz dodatak suvomesnatih i mlečnih proizvoda po izboru.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.