MEKANA POGAČA PO BAKINOM RECEPTU: Obožavaće je svi ukućani! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

UŽIVAJTE!

MEKANA POGAČA PO BAKINOM RECEPTU: Obožavaće je svi ukućani! (VIDEO)

Možete je pripremati sada u vreme praznika, a pored toga što će kuća mirisati na ovo divno testo, ukućani će biti oduševljeni ukusom

Objavljeno:

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za prelepu, ukusnu i veoma dekorativnu pogaču.

Možete je pripremati sada u vreme praznika, a pored toga što će kuća mirisati na ovo divno testo, ukućani će biti oduševljeni ukusom.

Pogača
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

300 ml mleka

2 jaja

1 žumance

50 ml maslinovog ulja

50 gr. maslaca

600-650 gr brašna

susam

Priprema:

Mleko smlačiti , odvojiti 50 ml pa izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni sipati u dublju činiju, dodati ostatak mleka, jaja. ulje, brašno i so i zamesiti mekše glatko testo.

Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto i podeliti na tri dela najveći, manji i najmanji. Najveći podeliti na pet delova svaki deo razviti u krug veličine tepsije 26 cm. Premazati rastopljeni maslacom i redjati jednu na drugu

Zadnja se ne maže. Staviti u pleh obložen pek papirom Proseći nožem na 8 trouglova seći do ivice ali ne sasvim . Svaki trougao prebaciti unazad stvarajući sredinu slobodnu.

Drugi deo indentično uraditi isto i staviti ga u sredinu stim što trouglovi stavljamo izmedju prethodne. U sredinu staviti lopticu od najmanjeg dela testa. Pokriti da odmori 20 minuta pa premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći na 190 stepeni C 50 minuta da porumeni da pogača bude lagana. Pečenu pokriti krpom da se prohladi. Uživajte prava pamuk lisnata pogača mirisna fantastičnog ukusa...

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.