JEDNU STVAR NA PROLEĆE NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Verovanje predviđa STRAŠNU KAZNU
Ilustracija, Foto: Profimedia

proleće

JEDNU STVAR NA PROLEĆE NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Verovanje predviđa STRAŠNU KAZNU

Proleće će trajati do 21. juna u 17.40, tačno 92 dana - dan manje od leta. Prvog dana proleća dan i noć traju po 12 sati i jednaki su, pa se taj dan zove dan prolećne ravnodnevice.

Objavljeno:

Proleće nam stiglo juče, a u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je jesen.

Proleće će trajati do 21. juna u 17.40, tačno 92 dana - dan manje od leta. Prvog dana proleća dan i noć traju po 12 sati i jednaki su, pa se taj dan zove dan prolećne ravnodnevice. S obzirom na to da je proleće počelo juče, mnogima može da bude čudno što su u školama učili da proleće počinju 21. marta.

Narednog vikenda očekuje nas i početak letnjeg računanja vremena. Naime, u noći između subote i nedelje, 27. marta 2022, počinje letnje računanje vremena kada se kazaljke na sati pomeraju jedan čas unapred - sa 2 na 3 časa što za one koji tog dana moraju rano na posao znači da spavaju jedan sat kraće.

Proleće
foto: Profimedia

Za mart mesec i početak proleća su vezana mnoga verovanja.

Naše staro verovanje poručuje da ne bi trebalo da se udajete: – Ako se udaš kada martovski vetar duva, užitak i suze, imaćeš oba.

U nekim drugim kulturama, verovanja su da prva tri dana proleća ne bi trebalo da plačete, pozajmljujete novac i čistite kuću.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.