SRPSKI METEOROLOG OBJAVIO NAJNOVIJU PROGNOZU! Otkrio kad stiže HLADAN TUŠ, još malo uživajte u prolećnim danima
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, Profimedia

RHMZ

SRPSKI METEOROLOG OBJAVIO NAJNOVIJU PROGNOZU! Otkrio kad stiže HLADAN TUŠ, još malo uživajte u prolećnim danima

Još večeras mraz, ali od srede dolazi pravo prolećno vreme

Objavljeno:

U Srbii će sutra ujutro biti vedro i hladno sa slabim, pri tlu i umerenim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, samo na jugoistoku umereno oblačno i suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Meteorolog Marko Čubrilo najavio je za naredni period prolećne temperature, pa će nas za vikend iznenaditi živa na termometru i to sa +20 stepeni, dok će izgleda za pogoršanje vremena biti tek posle 30. marta.

"Još danas će biti dosta sveže tako da će noć pred nama ponovo biti relativno hladna i u predelima gde bude vedro minimumi će ponovo biti ispod nule, uglavnom od -5 do -1, a na planinama ponegde i oko -10 stepeni Celzijusa. Od sutra jezgro anticiklona će se postaviti iznad nas, tako da priticanje hladnog vazduha prestaje i već sutra tokom dana maksimumi ponegde mogu biti i oko +15 stepeni Celzijusa", saopštio je meteorolog.

Od srede, pa sve do narednog utorka pod uticajem jakog anticiklona trebalo bi se zadržati suvo, stabilno i sve toplije vreme.

Jutra će i dalje biti hladna, ali se u nizijama uglavnom očekuju samo retki prizemni mrazevi, dok će i predelima preko 800mnv jo biti slabih mrazeva, naročito na narednog vikenda. Tokom dana sunčano i pravo prolećnje vreme uz maksimume od +9 do +18, a za naredni vikend i do oko +20 stepeni Celzijusa ponegde. Vetar će biti slab, prvo severozapadni, a zatim slab južni ili promenljivog pravca", objašnjava Čubrilo.

1 / 4 Foto: Profimedia

Oko 29.03. preko Skandinavije bi se mogao početi spuštati hladan front koji bi nam na samom kraju meseca mogao doneti naoblačenje, padavine i zahlađenje.

"Za sada nije moguće reći koliko bi to pogoršanje uošte bilo jako, ali u ovom momentu deluje da bi najveći deo regiona dobio barem neke prolazne, padavine. Ako je za utehu svima koji su zahvaćeni ozbiljnom sušom, početak aprila deluje dosta obećavajuće po pitanju padavina i mislim da ćemo od narednog meseca polako izlaziti iz sušnog perioda. Još večeras mraz, ali od srede dolazi pravo prolećno vreme", zaključuje srpski meteorolog.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.