njamiiii
POZNATI KUVAR GORDON REMZI OTKRIO SVOJ RECEPT ORIGINALNOG TESTA ZA PICU: Mora da bude BAŠ OVE DEBLJINE (VIDEO)
Evo kako da napravite savršeno testo za picu, po uputstvima Gordona Remzija
Često čak ni pica koju ste poručili u najboljem restoranu ne zadovoljava standarde kada su u pitanju mekoća i ukus testa.
Ponekad je bolje okrenuti se sopstvenoj kuhinji i potruditi se da napravite savršeno testo za picu, za koje uopšte nije potrebno previše truda i vremena.
Ako ste došli na tu ideju, ali ne znate kako se pica pravi, ne brinite. Ovo je recept slavnog kuvara Gordona Remzija, koji važi za jednog od najboljih u svom poslu.
Gordon kaže da preliv pice nije toliko bitan, bitno je testo jer je ono ključni sastojak koji čini da pica bude savršena. Testo mora da bude savršene debljine, mora da bude mekano iznutra, a hrskavo spolja.
Evo kako da napravite savršeno testo za picu, po uputstvima Gordona Remzija.
Sastojci:
500 g brašna
250 ml vode
70 ml ulja
15 g svežeg kvasca ili 4 g suvog
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Priprema:
U mlaku vodu razmutite kvasac i sipajte šećer. Sačekajte dva minuta da kvasac počne da reaguje sa šećerom. U veliku duboku činiju sipajte brašno i izdubite rupu. Unutar rupe sipajte ulje (po mogućnosti maslinovo), malo soli i dodajte mešavinu sa kvascem. Sve to lepo sjedinite i izmešajte.
Kada ste umutili testo, ostavite ga u činiji sve dok se ne duplira u veličini. Za to će vam biti potrebno oko 30 – 45 mnuta. Zatim izbacite sav nepotreban vazduh iz testa, stavite malo brašna na radnu površinu i dobro umesite.
Gotovo testo podelite na četiri dela i napravite 4 kore za picu koje možete filovati po izboru. Picu pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Ako želite ultra hrskavu koricu, prvo je možete ispeći u tiganju, pa je zatim prenesite u rernu.
(Espreso / muskimagazin.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!