ITALIJANSKI PICA MAJSTOR OTKRIO RECEPT ZA VRHUNSKO TESTO KAKVO I SAM SPREMA: Caka je u 1 POTEZU, OVO NIKO NE ZNA!
Testo, Foto: Profimedia

NAJMIIII

ITALIJANSKI PICA MAJSTOR OTKRIO RECEPT ZA VRHUNSKO TESTO KAKVO I SAM SPREMA: Caka je u 1 POTEZU, OVO NIKO NE ZNA!

Kugle prekrijte krpom i pustite da odstoje još 6-7 sati kako bi nabujale

Objavljeno:

Savršenu picu nije lako pronaći ni u najboljem restoranu, a kamoli napraviti je kod kuće, no ovo nije nemoguć zadatak! Bar ako znate male tajne velikih majstora... Jedan od njih je i Luđi Peluso, rođeni Napuljac i šef ekskluzivne picerije.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Peluso je od malih nogu učio umetnost pripreme najbolje pice, a za to je pokupio i brojne nagrade tokom karijere, a nedavno je rešio da neke od svojih tajna podeli sa svetom.

On je za "Vogue" otkrio da je za pripremu dobre pice neophodno kvalitetno brašno, te da testo mora da odtoji od 60 do 72 sata!

"Brašno 00 idealno je za testo za picu iz dva razloga: sitno je mleveno i ima niži sadržaj glutena od drugih vrsta brašna", tvrdi Peluso i upozorava da voda sa kojom se pica sprema treba da bude hladna.

Pica
foto: Profimedia

Potrebni sastojci za TESTO za picu (za 6 komada):

1 kg brašna

700 ml vode

25 g soli

4 g svežeg kvasca

Priprema:

Sa pripremom testa započnite najmanje dan ranije. U posudu dodajte brašno i na vrh izmrvite kvasac. Mešajte mikserom 2 minuta na prvoj brzini. Polako dodajte vodu i pojačavajte brzinu. Kada voda upije, dodajte so i nastavite da miksate dok ne postane glatko, ali vodite računa da se testo ne zagreje. Ceo postupak bi trebalo da traje oko 20 minuts.

Testo
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Sledi postupak sazrevanja testa. Nakon što dobijete glatko testo, ostavite ga da odstoji u zatvorenoj posudi dva sata kako bi se podiglo. Nakon 2 sata stavite posudu s testom u frižider narednih 14-16 sati. Potom izvadite testo i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 1 sat. Testo podelite na šest jednakih kugla veličine 260 g.

Kugle prekrijte krpom i pustite da odstoje još 6-7 sati kako bi nabujale. Tek onda testo je spremno za upotrebu!

Kada je reč o nadevu, ovaj pica majstor savetuje da se držite klasike i upotrebite mocarelu, parmezan, pelat, maslinovo ulje i svež bosiljak!

(Espreso / Blic Žena / Vogue)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.