AKO DEZINFIKUJETE OVE STVARI, IMAĆETE MANJE ŠANSE DA SE RAZBOLITE: Retki se sete
Dezinfekcija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

AKO DEZINFIKUJETE OVE STVARI, IMAĆETE MANJE ŠANSE DA SE RAZBOLITE: Retki se sete

Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpom od mikrofibera

Objavljeno:

Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi tokom meseci u kojima vladaju virusi i uobičajene bakterije, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko...

1. Mobilni telefoni

Mobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija, a prema brojnim istraživanjima pokazali su se zagađenijim čak i od WC daske.

1 / 3 Foto: Profimedia

S obzirom na to koliko često posežemo za ovim uređajima, oni su plodno tlo za prehladu i grip. Stoga je potrebno redovno dezinfikovati mobilni telefon koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibera na koju možete da nanesete sprej za čišćenje.

1 / 3 Foto: Profimedia

2. Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno je isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tipki. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpom od mikrofibera.

1 / 2 Foto: Profimedia

3. Kvake

U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Stoga je tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo da kvake u kući dezinfikujete maramicama koje sadrže alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudopera

Verovatno pokušavate da održite svoju radnu površinu u kuhinji čistom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripa. Budući da je ovo mesto gde se porodica okuplja i dodiruje razne površine, važno je dobro ga očistiti od bakterija.

1 / 5 Foto: Profimedia

Poprskajte i obrišite celu površinu dezinfekcijskim sredstvom i nemojte da zaboravite ni sudoperu.

5. Plišane igračke

Osim što su plišane igračke najveći skupljači prašine i grinja, takođe mogu da budu izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Proverite etiketu na plišanoj životinji da vidite da li može da se pere u veš mašini.

1 / 3 Foto: Profimedia

Gde je to dozvoljeno, stavite igračku u mašinu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili potencijalnu zarazu.

(Espreso / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.