SLANA VODA REŠAVA JEDAN VELIKI PROBLEM KOD SRBA: Ovakvo korištenje vam VRAĆA ZDRAVLJE
sO, Foto: Printscreen

garant niste znali

SLANA VODA REŠAVA JEDAN VELIKI PROBLEM KOD SRBA: Ovakvo korištenje vam VRAĆA ZDRAVLJE

Blagotvorno dejstvo slane vode, vode zasićene kalijumom poznato je vekovima unazad, od Homera i Odiseja koji su slanom vodom vraćali snagu organizmu, starih Egipćana koji su se kupali isključivo u slanoj vodi, do Isusa Hrista koji je slanom vodom lečio različite tegobe

Objavljeno:

Slana voda poseduje baktericidna dejstva, te je vrlo lekovita kod raznih problema sa kožom, posebno u smislu dezinfekcije i podsticanja zarastanja rana. Osobe sa psorijazom, spas za crvenilo, keratinske promene, svrab, pucanje i perutanje kože nalaze upravo u slanoj vodi.

Donosimo vam nekoliko lakših zdravstvenih problema, koje možete uspešno savladati korišćenjem natrijum-hlorida u kućnim uslovima za prvu pomoć.

Bol u grlu

Napravite mešavinu od 1 kašičice soli i 250 mililitara vode. Mešajte ovaj napitak sve dok se so u vodi u potpunosti ne rastopi. Rastvorom grgoljite usnu duplju nekoliko puta dnevno, sve dok osećate boleve i grebanje u grlu.

Opekotine u usnoj duplji

So, Obuća, Fleke
foto: Printscreen youtube/ehowhome

Ukoliko ste pojeli nešto vruće ili ljuto i spržili jezik, napravite rastvor od pola kašičice soli i 200 mililitara mlake vode i grgoljite svakih sat vremena.

Problemi sa desnima koje krvare

Za rešenje ovog problema dovoljno je da napravite rastvor za ispiranje usta i desni. rastvor se priprema tako što se jedna kašičica soli rastvori u 100 mililitara tople vode. Preporučuje se da usta ispirate što češće u toku dana.

Alergije i upale sinusa

alergija
foto: Profimedia

So je spas za iziritiranu sluzokožu. Prokuvajte 300 mililitara vode, dodajte soli toliko da voda bude slana kao morska. Kada se ohladi na nivo sobne temperature, tečnost se prebaci u bočicu od kapi za nos i dva puta dnevno nakapa u nos.

Ubodi insekata

So može da ublaži bol i smanji otok kod uboda pčele, ili nekog drugog insekta. Od soli i vode napravite gustu pastu. Nanesite je na mesto uboda, ostavite da tako stoji dok se so potpuno ne osuši. So će smiriti iritaciju na koži i smanjiti bol.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.